0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Klantenservice

 


 
085-4017989
Werkdagen
van 10:00 - 12:45
van 13:30 - 17:00
E-mail
Klantenservice
Verzending & Retours
Garantie
FAQ

Waarom LampenExclusief?

 
Voorradig
Alle artikelen ruim voorradig

Garantie 
1 jaar garantie

Snel in huis
1 - max 3 dagen!

Soepel retourbeleid 
Eénvoudig ruilen / retourneren
 
 Veilig betalen
iDeal, Paypal

Veilig winkelen
 
3 tips voor het besparen van energie

Als huishouden wil je altijd zoveel mogelijk geld besparen, dus ook op de energiekosten. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de mogelijkheden om te besparen op je energiekosten zonder dat dat al teveel moeite kost of dat je hier hinder van zult onder vinden.

#1 Online energieleveranciers vergelijken

Allereerst willen we adviseren om bij het afsluiten van een energiecontract goed op internet, meerdere keren, een vergelijking uit te voeren. Er zijn verschillende websites, waaronder bijvoorbeeld: www.energievergelijking.nl, waar het mogelijk is om energie leveranciers op basis van prijs en voorwaarden met elkaar te vergelijken. Let er wel op dat je de vergelijking uitvoert o.b.v. jouw NAW-gegevens, de energie tarieven kunnen namelijk per locatie verschillen.
Door vanaf het begin een goede vergelijking uit te voeren is het mogelijk om vanaf het begin te besparen. Op kwaliteit is het voor energie bedrijven namelijk onmogelijk om te concurreren, dit is namelijk overal gelijk. Uit onderzoek blijkt dat je eenvoudig al 150 euro per jaar kunt besparen door de vergelijking uit te voeren.

#2 Nieuwe producten

Naast de vergelijking kun je ook besparen op energie door eens in de tijd nieuwe producten aan te schaffen, dat klinkt tegenstrijd, toch? Dit heeft te maken met de energie labels van bepaalde producten. Wanneer je bijvoorbeeld een wasmachine van 10 jaar oud hebt kan het zijn dat deze in verbruik veel meer verbruikt t.o.v. een nieuwe machine, waardoor het interessant wordt om op korte termijn een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Zo kun je op met de besparing op de energiekosten de aanschaf van de nieuwe wasmachine terugverdienen.

#3 Slimme thermostaat en verlichting

Naast bovenstaande tips kun je ook gebruik gaan maken van slimme systemen in het huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een slimme meter of verlichtingssystemen die ‘slim’ zijn. Deze slimme systemen besparen op het energie verbruik wanneer er niemand thuis is en kunnen dit zelf sturen o.b.v. data. Wanneer je eerder thuis dreigt te komen kun je op afstand de thermostaat alvast hoger zetten via een applicatie, zo kom je nooit in een koud huis binnen. Dit slimme systeem kun je ook koppelen aan gordijnen: deze kun je op afstand laten sluiten als het bijvoorbeeld te warm wordt.