0 product(en) in je winkelwagen.
Sub totaal:
Klantenservice

 


 
085-4017989
Werkdagen
van 10:00 - 12:45
van 13:30 - 17:00
E-mail
Klantenservice
Verzending & Retours
Garantie
FAQ

Waarom LampenExclusief?

 
Voorradig
Alle artikelen ruim voorradig

Garantie 
1 jaar garantie

Snel in huis
1 - max 3 dagen!

Soepel retourbeleid 
Eénvoudig ruilen / retourneren
 
 Veilig betalen
iDeal, Paypal

Veilig winkelen
 
Een laminaatvloer

 In heel veel huizen in Nederland vind je het wel: een laminaatvloer. In 1977 werd laminaat voor het eerst gebruikt om vloeren mee te maken. En, tegenwoordig is de laminaatvloer van CanDo.eu niet meer weg te denken uit onze huizen. In deze blog vind je meer informatie over wat laminaat eigenlijk is en hoe jij het kunt gebruiken in jou huis.

Geschiedenis van laminaat

Zoals net al gezegd wordt laminaat pas sinds 1977 gebruikt voor vloeren. Leuk om te weten is dat het materiaal steeds verder geprofessionaliseerd is om de vloeren steeds beter, sterker en unieker te maken. Laminaat is in al deze jaren dan ook uitgegroeid tot één van de meest populaire vloersoorten!

Waaruit bestaat laminaat?

Een laminaat vloer of plank bestaat uit 4 lagen, namelijk: de toplaag, de dessinlaag, HDF laag en de dragerlaag.

De toplaag

De toplaag is de laag die zichtbaar is en waar je overheen loopt. De laag is gemaakt van koround en melamine en zorgt voor de sterkte van laminaat. Deze laag is ook hitte- en slijtbestendig. Ideaal voor in huis dus! De toplaag is de zichtbare laag, zoals je misschien wel weet kan laminaat er heel verschillend uit zien. Dat komt door een houtstructuur die in de toplaag wordt gewalst. Hierdoor kan het laminaat een hout- of steeneffect krijgen.

Dessinlaag

Dit is de laag onder de toplaag, ook deze laag zorgt nog voor het design van de plank. Deze laag is namelijk een papierlaag waarop het dessin van het laminaat geprint wordt.

HDF laag

Waar de voorgaande 2 lagen vrij dun zijn, is dit de dikste laag van het laminaat. Deze laag bestaat voornamelijk uit in elkaar geperste vezels. Dit zorgt er dan weer voor dat het laminaat sterk en stabiel is.

De dragerlaag

De dragerlaag bestaat net als een deel van de toplaag uit melamine. Waar deze stof in de toplaag het laminaat beschermt tegen hitte en zon bescherm deze stof het laminaat aan de onderzijden tegen vocht. Het laminaat is daardoor meer stabiel en zal minder snel hol of bol trekken.

Structuur

Hoe een laminaten plank of vloer er uiteindelijk uit komt te zien heeft alles te maken met de structuur. Over het algemeen zijn er 5 verschillende structuren te ontdekken in laminaat, namelijk: Woodgrain, Embossed, Houtnerf, Reliëf en Natuurgetrouw Reliëf.

Laminaat kopen en leggen

Doordat laminaat zo populair is, is het ook in veel (online) winkels verkrijgbaar en heb je veel keuze in kwaliteit en prijs. Zoek je laminaat voor in een kamer waar je niet veel komt? Dan kan je kiezen voor een goedkoper laminaat. Zoek je laminaat voor in je woonkamer of slaapkamer? Dan heb je misschien meer geld over voor een betere kwaliteit of een luxere uitstraling.

Wanneer je online of in de winkel laminaat hebt gekocht heb je meerdere opties. Je kunt het laminaat zelf leggen of bijvoorbeeld laten leggen door een familielid. Dit is goedkoop omdat je er niemand voor hoeft te laten komen. Met een goede werk schoen aan, is deze klus zo gefixt. Op internet zijn meerdere instructievideo's te vinden die precies uitleggen hoe je het kunt doen. Je kan er ook voor kiezen om het laminaat te laten leggen door een professional.